Wednesday, February 16, 2011

Merentas Desa . Fuhhh ..

Assalamualaikum.hari ni kat sekolah ada merentas desa.penat wookk . tak tahu la berapa kilometer dah lari but yang aku tau ada jalan baru . harini memang aku jalan laju - laju dowh . bajet boleh menang . wakakakaka . toksah berangan lew , badan aku besar . susah wook nk lari . tu la aku lari sikit-sikit aje . yang lain tu aku jalan je . tapi jalan laju-laju . penat gile2 . balik rumah dah tak boleh gerak kaki . hahaha . malam nanti kompom krem kaki . macam mana nih ? korang ada tak petua nak hilangkan krem kaki ? krem kaki sakit gila . aku tak tahan dowh . kalau ada petua nak hilangkan krem kaki tolong la kongsi2 kan same dengan aku ye . tak baik tau kedekut ilmu . tak berkat nanti . hak3 . berceramah pulak aku ni . ish3 . tak layak3 . tadi aku tinggalkan kawan kawan aku kat belakang . dah habis merentas desa . fuhhh ~ kena marah free . haha . diorang yang lambat . jangan la marah aku . hek3 . dah berapa banyak aku merepek ni ? fuhhhh ~ tengah sakit kaki lagi neh . ok la . sampai di sini ajelah coretan aku harini yee . hehehe . jumpa lagi :D

6 comments:

LINA said...

anda merentas desa, saya road run, haha xD
okay, ape-ape je lah..

hehe, kitorang sabtu ni, ucapkanlah "selamat berjaya" pada kami, hihi ^^

eLaThEeMoGiRl said...

@LINAhaha ! kitorg latihan je . blum road run lg . selamat berjaya yaww !

iEra NaDiRa said...

whoa. Merentas desa pun ada latihan ke.

Saya mmg benci merentas desa, sebab saya akan merasai kesakitan di bahagian kidney bila berlari, etc. Huhu. Tak tahu camne nak atasi masalah ni. T__T

eLaThEeMoGiRl said...

@iEra NaDiRa fuhhh ! merentas desa . memang ade latihan . sy kalau merentas desa . dri pinggang smpai jari kaki sakit . susah nk gerak buat sementara . ni pun sakit lagi tapak kaki . hehEH

Ila said...

sapu la minyak, nanti lega sakit tu... nak bagi petua ni, kalau merentas desa, jangan pecut awal2 sbb jarak yang akan dilalui tu jauh... jadi anda perlu bertenang dan berlari perlahan dari mula hingga ke garisan penamat. InsyaAllah berjaya :)

eLaThEeMoGiRl said...

@Ila nasihat yang sgt berguna . thanks a lot :D . btw sy ni byk jalan je . pecut ? sikit2 je . tapi sy suke jalan laju laju , kunun2 nak cpt smpai . hehexx :)